Fillers

Hyaluronzuur fillers

Tussen het 20ste en 30ste levensjaar treden de eerste tekenen van huidveroudering op. Collageen en elastine van de huid nemen af waardoor de huid droger en minder elastisch wordt. Daarnaast is er een verlies aan bot-, spier- en vetvolume in het gelaat. Bepaalde zones van het gezicht zoals kaaklijn, kin en jukbeenderen verliezen hun volumes. Fillers kunnen gebruikt worden om die verloren volumes op te vullen. Zo brengen we de jeugdige contouren van het gelaat terug. Daarnaast kunnen fillers gebruikt worden om statische lijnen en gezichtsplooien op te vullen en te vervlakken.

De filler is een heldere gel die met een naaldje of canule in de huid wordt geïnjecteerd. Fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur, dat sterk lijkt op ons lichaamseigen hyaluronzuur. Een voordeel is ook dat de eigen aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Het resultaat is onmiddellijk na de behandeling zichtbaar maar het resultaat zal pas na enkele weken optimaal zijn. 

De werking van de fillers is tijdelijk want het hyaluronzuur wordt stilaan door ons lichaam afgebroken. Over het algemeen kan het effect tussen 6 en 18 maanden aanhouden afhankelijk van de hoeveelheid en de plaats waar er geïnjecteerd wordt.

Wanneer mag u niet behandeld worden met fillers? 

  • u geeft borstvoeding
  • u bent (mogelijks) zwanger
  • u bent jonger dan 18 jaar
  • u heeft een infectie in het te behandelen gebied of koortslip
  • u heeft een allergie aan lokale verdoving zoals lidocaïne

Elke behandeling is op maat van de patiënt en Dr. Vrancx zal u dan ook individueel advies geven.Fillers

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x