Spierontspanner - Botulinetoxine

Welke behandelzones komen hiervoor in aanmerking?

Fronsrimpel

Met de fronsrimpel bedoelen we de verticale groef tussen de wenkbrauwen. Bij een jonge elastische huid verdwijnt deze fronsrimpel als deze spier opnieuw ontspant, bij een oudere huid kan de fronsrimpel blijvend zijn. 

Ook zorgt deze rimpel voor een bedrukte of soms boze blik. Botulinetoxine ontspant deze spier en maakt ze minder actief, zonder dat het onnatuurlijk wordt.


Voorhoofdsrimpel

Dit zijn de horizontale rimpels die over ons voorhoofd lopen. Na een behandeling met botulinetoxine wordt de huid daar gladder. Je krijgt een meer ontspannen uitzicht doordat de rimpels daar vervagen of zelfs volledig verdwijnen.

Kraaienpootjes rond de ogen

Dit zijn de fijne rimpeltjes rond de ogen die vooral onstaan bij het lachen en door zonblootstelling. Met botulinetoxine worden deze rimpels verzacht. Soms wordt er aanvullend met een hyaluronzuurfiller behandeld voor een optimaal resultaat.

Wenkbrauwlift

Wanneer de wenkbrauwstand te laag is, kan deze behandeld worden met botulinetoxine zodat de wenkbrauwen enkele millimeters hoger komen te staan. Dit zorgt voor een open en minder vermoeide blik.

Neerwaarts hangende mondhoeken

Doordat de mondhoekspieren overactief zijn, zorgen zij voor hangende mondhoeken. Hierdoor krijg je een droevig of boos gezicht. Door enkele prikjes met botulinetoxine worden de mondhoeken gelift.

Rimpels en putjes in de kin

Een overactiviteit van de kinspier zorgt voor putjes en rimpels in de kin. Op jongere leeftijd zullen deze putjes enkel bij het aanspannen van de spier zichtbaar zijn maar op oudere leeftijd kunnen deze permanent zichtbaar blijven. Met botulinetoxine kan deze spier ontspannen waardoor de putjes minder zichtbaar worden of zelfs helemaal verdwijnen, afhankelijk van de kwaliteit van de huid.

Gummy smile

Dit is een lach waarbij het tandvlees wordt bloot gelachen. Vele mensen schamen zich hiervoor en durven hun lach niet te tonen. Door botulinetoxine te gebruiken en op specifieke plaatsen te injecteren, trekt de bovenlip zich niet meer extreem op waardoor er minder tandvlees wordt bloot gelachen.

Bunny Lines

Dit zijn kleine, bijna diagonale lijntjes aan beide zijden van je neus welke tevoorschijn komen bij lachen of tegen de zon inkijken.

Neustiplift

Naarmate je ouder wordt of bij praten of lachen kan het zijn dat jouw neuspunt wat naar beneden gaat staan. Het spiertje onder de neustip is te actief. Door een klein prikje botulinetoxine vermindert de spierspanning in dit spiertje en kan de neustip subtiel gelift worden.

Voorste verticale banden in de hals

Deze banden ontstaan door overactiviteit van de halsspier of musculus platysma. Verschillende injecties met botulinetoxine zal deze spierspanning verminderen en de verticale banden zullen minder opvallend aanwezig zijn. Deze behandeling wordt vaak met een skinbooster gecombineerd om huidverslapping in de hals tegen te gaan.

Spanningshoofdpijn en migraine

Uit onderzoek is gebleken dat sommige mensen met spanningshoofdpijn en/of migraine kunnen geholpen worden met botulinetoxine-inspuitingen.

Het is vooraf echter moeilijk te bepalen wie wel of niet baat heeft bij deze inspuitingen. Na een eerste behandeling kan u beoordelen of deze behandeling u enige verlichting biedt.


Overmatig okselzweten

Botulinetoxine wordt door middel van kleine injecties in de huid gespoten onder de oksel. 

Kleine zenuwuiteinden in de huid worden hierdoor geblokkeerd en de zweetklieren stoppen met de aanmaak van zweet. Dit heeft een prima effect, alleen is de werking tijdelijk en moet de behandeling na 3 tot 6 maanden herhaald worden.


Masseter hypertrofie - tandenknarsen

De musculus masseter of de grote kauwspier is voor het oor gelegen en loopt van de jukbeenderen naar de onderrand van de kaakhoek. Als deze spier verdikt is, geeft deze een zwelling ter hoogte van de kaakhoek. Dit kan leiden tot pijn en/of tandenknarsen.

Door injectie met botulinetoxine wordt deze spier deels uitgeschakeld waardoor de pijn en/of het tandenknarsen verdwijnen. Ook het volume van de spier neemt af maar dit duurt enkele weken tot maanden voordat er zichtbaar effect optreedt. De behandeling met botulinetoxine zal in het begin driemaandelijks herhaald worden, totdat het gewenste effect bereikt is. Daarna volstaat een jaarlijkse behandeling.


Spierontspanner - Botulinetoxine

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x